duminică, 24 februarie 2008

Despre religie

Si sa nu raman dator unui coleg de serviciu caruia i-am promis ca voi scrie ceva pe blog-ul meu referitor la religie, iata ca mi-am gasit putin timp pentru a dezvolta acest subiect.
Pornim de la faptul ca sunt multe religii crestine pe pamant iar cartea lor de inspiratie este una singura: Biblia. Deci, Biblia suporta interpretari, care mai de care mai originale...
De asemenea in Biblie gasim cifre fatidice: sapte (in sase zile a creai Dumnezeu lumea iar in ziua a saptea S-a odihnit), dupa trei zile Iisua a inviat, etc. Aceste cifre fatidice sunt regasite in istoriile mai multor popoare, ele avand un inteles ascuns, misterios. De asemenea Biblia este o istorie a poporului evreu scrisa de evrei (cel putin in Vechiul Testament).
Oricum, asta nu inseamna ca nu exista Dumnezeu.
De fapt, ateii, dupa parerea mea, nu cred ca exista. Ateu inseamna om care nu crede. Pai daca nu crede in existenta lui Dumnezeu inseamna ca ei cred in inexistenta Lui. Deci totusi cred in ceva.
Tot navigand pe net am dat peste un site al Satanistilor. Este un site al celor care nu cred ca exista nimic divin sau demonic.
Tot pe net, in sfera blog-ului am gasit The Lucifer Principle, blog in care autorul isi argumenteaza necredinta in puritatea divinitatii si adevarul biblic.

Idei interesante legate de religiile lumii pot fi gasite aici.

3 comentarii:

Pacala spunea...

Ce inseamna Iisua?

Sageata fermecata spunea...

Doar atat ti-a ramas in capsor din tot articolul? Ca in loc de Iisus am scris Iisua?
Vad ca te intereseaza mai degraba forma si nu fondul...
Astept un comentariu destept.

Anonymous spunea...

In dex 2000 am definit putin niste termeni :)

In Dex 2008 am clarificat ceea ce nu era destul de clar din primul.