joi, 10 ianuarie 2008

In anul 2011 va avea loc recensamantul in Romania

In luna martie a anului 2011 va avea loc recensamantul populatiei si locuintelor in Romania, asa cum reiese din Legea nr. 5/09.01.2008 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.36/2007 privind efectuarea recensamantului populatiei si al locuintelor din Romania in anul 2011.
In acest scop se va infiinta Comisia Centrala pentru recensamantul populatiei si al locuintelor al carei presedinte va fi ministrul Internelor si Reformei Administrative, va avea 5 vicepresedinti, un secretar si 9 membri.
Conform art 3 alin. 1 din O.G.nr.36/2007 se vor inregistra cetatenii romani cu domiciliul in tara , indiferent daca la momentul de referinta al recensamantului se afla in tara sau in strainatate, precum si persoanele de alta cetatenie sau apatrizii (persoane fara cetatenie) care au domiciliul sau resedinta in Romania, iar conform art. 4 "la recensamant se inregistreaza cladirile de locuit, precum si locuintele aflate in orice cladire, indiferent de forma de proprietate, de pe teritoriul Romaniei."
Nu se inregistreaza la recensamant persoanele de cetatenie straina si membrii familiilor lor din cadrul reprezentantelor misiunilor diplomatice sau organizatiilor internationale; personalul armatelor straine, al flotei comerciale navale si aeriene - cetateni straini, care la momentul de referinta se afla temporar pe teritoriul Romaniei.

Pana in 2011 vom trai (poate) si vom vedea (unii, dintre cei care traiesc)...

Niciun comentariu: