duminică, 9 decembrie 2007

Ultima Ora: Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi-a anunţat demisia


Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la funcţie şi a promis că atunci când "această înscenare ridicolă va lua sfârşit" se va întoarce pentru a continua reforma în justiţie.

Chiuariu a spus că l-a anunţat, încă de sâmbătă, pe premierul Călin Popescu Tăriceanu despre decizia sa de a demisiona şi că, deşi îl susţine, şeful Guvernului îi va accepta cererea.

Întreaga conferinţă de presă a lui Chiuariu s-a constituit într-un răspuns adresat preşedintelui Traian Băsescu, de altfel ministrul începându-şi declaraţia cu formula "Domnule Băsescu", pe care a mai folosit-o de câteva ori după aceea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că lansează un apel public la înţelepciune şi la o remaniere a ministrului Justiţiei, apreciind că ar fi grav dacă acesta ar ajunge în faţa procurorilor din această postură.

"Week-endul este un sfetnic bun şi sunt dispus să am răbdare dacă aş şti că acest lucru se întâmplă (n.r. - remanierea lui Chiuariu)", a afirmat şeful statului.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, l-a informat, săptămâna aceasta, pe premierul Tăriceanu că ia în calcul posibilitatea demisiei, el trimiţând la Guvern un document în care prezintă un astfel de gest ca pe o consecinţă a eşecului în ceea ce priveşte adoptarea Ordonanţei de modificare a Legii ANI.

În document Chiuariu anunţa că intenţionează să-şi înainteze demisia în cursul săptămânii, arătând că mai sunt câteva proiecte la Ministerul Justiţiei pe care ar dori să le finalizeze.

Sursa Mediafax

Niciun comentariu: