vineri, 14 decembrie 2007

Nea Zamfir

Azi, in timp ce calatoream cu un mijloc de transport public in comun, am surprins o discutie intre trei barbati, trecuti de prima tinerete. Voi incerca sa redau cat mai exact convorbirea.Unul dintre ei, cel mai tanar, se adreseaza celorlati doi:"Ba, l-am vazut pe nea Zamfir la televizor!" si rade cu pofta. "Al dreacu', vorbea franceza." si rade din nou. "Nu stiti ba, atunci de 1 Decembrie cand au dat astia drumu' la Bradu' de Craciun. Da nu seara... ziua, ba. I-au luat astia de la Antena 1 interviu pe strada." Rade din nou: "Era cu baba lui. Ba, si stiti ce faza?! Ca il intreaba reportera despre Unire si despre Piata Unirii si el vorbea in franceza... Ba, al dreacu' nea Zamfir asta! Cred ca era ciupit un pic ca prea bine le zicea pe frantuzeste. Ba, si la un moment dat cand vorbea nea Zamfir, ba frate... au venit niste pustani si l-au luat la misto pe nea Zamfir... ca astia de la PNTCD, cu glume d-astea d'ale lor... si sa vezi ce i-a injurat nea Zamfir, de d'alea de puneau astia beep-uri... si....si...i-a scuipat."
Si radeau cei trei prieteni de ceea ce facuse nea Zamfir, un prieten de-al lor, vre-un vecin sau fost coleg de munca sau poate o cunostinta comuna, sau un fost sef. Cine poate sti?! Si se vedea admiratie pe fetele lor pentru nea Zamfir, vorbitorul de franceza.
Pe 11 Decembrie am publicat un articol cu un batran si un film despre el, sau mai bine zis despre "franceza" lui invatata la peste pe malul Dambovitei.
Ce mica este lumea... sau ce cunoscut este nea Zamfir?!
Apropo: Ce mai face nea Zamfir?

Niciun comentariu: