joi, 23 octombrie 2008

Nu imi place in Pipera

Ce or fi vazand multi gusteri cu bani in Pipera, nu stiu. Este o comuna din judetul Ilfov cu o strada (daca o putem numi asa din cauza gropilor) care iti pune la incercare rezistenta masinii de teren, cu ulite inglodate intre vile de lux, praf si putin spatiu verde care in curand va disparea din cauza constructiilor.
Casele (toate cu mai multe etaje, cu garaje si cu cel putin trei masini scumpe in curte) sunt construite parca dupa acelasi tipar: opulente, ca sa poata arata cat de smecher este locatarul/locatorul. Din strada principala (a se citi drumul ce trece prin mijlocul comunei) se desprind poteci mai mari, neasfaltate, care duc spre alte vile de lux. Cand ploua este o adevarata aventura sa iesi pe ulitele din Pipera.
Sa nu mai amintim ca strada principala, in cursul zilei, este foarte aglomerata de masini, iar pentru a trece de la un capat in altul al comunei pierzi cel putin o ora din viata.
In Pipera, de cum se lasa seara, se instaleaza linistea, bezna pe strazi, umezeala care iti intra in oase, iar toate magazinele sunt inchise. Nici macar carciumile nu fac exceptie...
La toate colturile, pe marginea drumului, din cateva in cateva sute de metrii, observi, fie ziua fie noapte, masinile ale unor firme de paza sau ale politiei locale. Aproape fiecare casoaie are prevazuta imediat dupa poarta sau in fata acesteia gherete din plastic in care ziua citesc ziarul, iar noaptea dorm, paznici nebarbieriti, cu ochii vesnic rosii (probabil de oboseala, din cauza programului).
Si totusi exista Pipera, comuna celor mai bogati romani...

N.B. Nu am vrut sa jignesc locuitorii comunei, fie ei bastinasi, fie parveniti, dar eu asa am vazut Pipera: exact ca economia ramanesca...


Niciun comentariu: