miercuri, 29 octombrie 2008

Femeile si pizza


Unul dintre cele mai consumate produse din timpurile noastre, pizza excita papilele gustative si ofera o placuta senzatie de satietate. Numai ca putine persoane stiu ca exista si o parte neplacuta a consumului de pizza. Nu este vorba de o reclama proasta, ci de rezultatele unui studiu facut de cercetatorii americani, care atrag atentia asupra catorva efecte neplacute si dureroase mai ales pentru femei.
Concret, cercetatorii de la Universitatea de Studii Medicale din Feinberg au descoperit ca un consum moderat de pizza are uneori efecte extrem de neplacute, fiind urmat de dureri in zona pelviana si de urinari dese. Cel mai adesea considerate simptome pentru infectii ale tractului urinar, se crede ca acestea sunt doua dintre manifestari clinice ale iritarii vezicii urinare de catre nervii din zona pelvisului, care induce durerea si prin afectarea colonului.
Dr. David Klump a explicat faptul ca atat colonul, vezica urinara si prostata (in cazul barbatilor) sunt interconectate precum firele de telefon si au aceeasi "priza", adica maduva spinarii, o componenta importanta a sistemului nervos central. Cercetatorii sustin ca in special pizza cu pepperoni are cele mai neplacute efecte pentru femei, acest ingredient putand produce chiar si cistite interstitiale sau sindromul vezicii dureroase. Concluziile studiului au fost publicate integral intr-un buletin informativ al Asociatiei Americane de Urologie.

Sursa: Romania Libera

Niciun comentariu: