luni, 24 martie 2008

Vine Summit-ul



Pregătirile pentru Summit-ul NATO sunt în toi. La 29 martie, în Capitală, autorităţile vor simula realizarea culoarului unic, iar la 1 aprilie, la Constanţa, va avea loc repetiţia generală pentru verificarea securităţii evenimentului.


Doar nouă zile ne mai despart de Summit-ul NATO ce se va desfăşura la Bucureşti în perioada 2-4 aprilie. Declarat evenimentul anului 2008, organizarea Summit-ului în capitala noastră a cam pus pe treabă autorităţile. Aşa că, prezenţa unor nume grele precum George W. Bush, Nicolas Sarkozy sau Vladimir Putin a trezit în noi dorinţa de a întări securitatea, de a planta flori, a proteja spaţiile verzi... Iniţiativele sunt lăudabile, mai ales că nu avem parte de ele decât la evenimente de zile mari. Ca acesta.


TÊTE-A-TÊTE BUSH-BĂSESCU. Un punct extrem de important pe agenda Summit-ului îl constituie întâlnirea celor doi preşedinţi: Traian Băsescu şi George Bush, de la 2 aprilie, de la Constanţa. Astfel, potrivit comandamentului pentru securizarea Summit-ului au fost dispuse măsuri speciale de securitate maritimă şi supraveghere navală, repetiţia generală pentru verificarea securităţii evenimentului urmând să se desfăşoare la 1 aprilie.

"S-au analizat alternativele de deplasare a celor doi preşedinţi la locul reuniunii, luându-se în calcul securizarea unor culoare rutiere destinate exclusiv delegaţiilor oficiale de la Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" până în staţiunea Neptun", se arată în comunicat.


POLIŢIŞTI DETAŞATI. Cei 900 de poliţişti detaşaţi de la unităţile teritoriale pentru Summit vor începe miercuri misiunile, urmând ca la 5 aprilie, după încheierea acţiunii, să se întoarcă în judeţele de unde au fost detaşaţi. "Au în special misiuni pe linia Poliţiei Rutiere, adică asigură traseul, antemergători pentru delegaţii, dar şi misiuni pe linia ordinii şi siguranţei publice", a declarat chestorul Gheorghe Popa după vizita de ieri de la "Academia de Poliţie", locul unde sunt cazaţi aceştia. Chestorul Popa a mai spus că detaşarea poliţiştilor nu va crea disfuncţionalităţi instituţiilor din care provin aceştia. Mai mult, referitor la această problemă, Mihai Bădescu, prorector la Academiei de Poliţie, a adăugat că studenţii anului I şI II au fost detaşaţi în teritoriu pe perioada Summit-ului, urmând să înlocuiască temporar agenţii veniţi în Capitală.


CIRCULAŢIA, BOALĂ GREA! Cum în perioada Summit-ului problema circulaţiei rămâne o bilă neagră pe ordinea de zi, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va discuta astăzi proiectul de hotărâre, potrivit căruia pe culoarul securizat de deplasare a delegaţiilor oficiale şi pe străzile adiacente zonei circulaţia va fi închisă, iar maşinile parcate pe aceste artere vor fi ridicate. Potrivit proiectului de hotărâre, în perioada 27 martie-5 aprilie "se materializează culoarul securizat de deplasare a delegaţiilor oficiale", iar circulaţia rutieră pe acest traseu va fi închisă.


Mare atenţie şoferi! Autorităţile municipale au prevăzut ca în perioada 27 martie-5 aprilie staţionarea vehiculelor pe arterele din zona culoarului securizat va fi interzisă, astfel că maşinile care vor fi parcate în această zonă vor fi ridicate şi transportate de Administraţia Străzilor şi de primăriile Sectoarelor 1-6, pe baza dispoziţiilor poliţiştilor rutieri. Consiliul Suprem de Apărare a ţării a fost convocat tot pentru astăzi, la ora 12:00, pentru a discuta măsurile de securitate în vederea Summit-ului NATO.


Întâlnirea "Tinerilor Atlantişti"

În contextul desfăşurării Summit-ului NATO de la Bucureşti, Consiliul Atlantic al SUA şi Consiliul Euro-Atlantic din România – Casa NATO vor organiza "Summit-ul Tinerilor Atlantişti", ce va avea loc în perioada 1-5 aprilie 2008, cu sprijinul SRI. Participanţii vor fi angrenaţi într-un program intensiv de întâlniri şi vor face schimb de experienţă cu un public mai larg, prin intermediul conferinţelor video, al blog-urilor şi webcast-urilor. Echipamentele tehnice profesionale de sunet, lumini şi scenotehnică în locaţiile importante în care se vor desfăşura lucrări ale Forumului Transatlantic 2008 şi ale Summit-ul NATO vor fi asigurate de DEB Sound, în parteneriat cu Conference System. Astfel, pentru amenajarea sălilor Cercului Militar Naţional DEB Sound va folosi sute de metri de schelă din aluminiu, peste 100 de proiectoare, capete mobile, lumini arhitecturale; 150 mp de podium, câteva mii de metri liniari de cabluri şi o echipă de 20 de oameni.


Restricţii de circulaţie în timpul summit-ului NATO

Având în vedere restrictiile de circulatie ce vor fi instituite cu ocazia Summit-ului N.A.T.O, pentru evitarea neplacerilor cauzate de aglomeratie, Brigada de Poliţie Rutieră face urmatoarele recomandari:


Evitarea traseului D.N.1, Sos. Bucuresti - Ploiesti ca ruta de intrare si iesire din Capitala.
Rute ocolitoare:
  • Sos. Bucuresti-Targoviste, prin Mogosoaia, Buftea, D.J. 101 prin Corbeanca pana la Balotesti si apoi pe Sos. Bucuresti - Ploiesti;
  • D.N.1 A - Bucuresti - Ploiesti, prin Buftea;
  • D.N.71 – Bucuresti – Baldana – Targoviste - D.N.171 – Fieni – Moroieni – Sinaia.


Circulatia va fi intrerupta pe Sos. Kiseleff intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei, B-dul Natiunile Unite pana la Palatul Parlamentului.
Rute ocolitoare:
  • B-dul Maresal Prezan, Piata Charels de Gaule, B-dul Aviatorilor, Piata Victoriei, B-dul Lascar Catargiu, Piata Romana, B-dul General Magheru, B-dul Nicolae Balcescu, Piata 21 Decembrie 1989, B-dul I. C. Bratianu, Piata Unirii;
  • B-dul Maresal Averescu, Str.Turda, Pasajul Grant, Calea Grivitei sau Calea Giulesti;
  • B-dul Marasti, Str. Alexandru Constantinescu, B-dul Ion Mihalache.


Circulatia rutiera va fi inchisa in perimetrul Palatului Parlamentului.
Rute ocolitoare:
  • Calea 13 Septembrie, Bd.Tudor Vladimirescu, Bd.Regina Maria, Piata Unirii;
  • Sos. Progresului, Sos.Viilor, Str. Dr. C. Istrati, Bd.Marasesti.


Culoarul unic realizat intre Aeroportul Otopeni si Palatul Parlamentului, poate fi traversat de autovehicule in urmatoarele intersectii: Sos.Bucuresti Ploiesti-B-dul Aerogarii, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff - Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei - B-dul Dacia, Calea Victoriei - B-dul Regina Elisabeta, Calea Victoriei - Pod Natiunile Unite.


Pentru evitarea aglomeratiei din aceste intersectii, recomandam ca trecerea, din partea estica a orasului catre vest, sa se faca prin Pasajul rutier Victoria sau prin sudul orasului pe la intersectiile: B-dul Dimitrie Cantemir cu B-dul Marasesti, B-dul Tineretului cu B-dul Gheorghe Sincai, B-dul Tineretului cu Calea Vacarestilor.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu: