duminică, 18 ianuarie 2009

Bancurile zilei

  • Logodnicul lui Lili este mai tandru ca tine, ii spune mereu „perla mea" ! - El este bijutier . Eu sunt ginecolog . Cum ai vrea sa-ti spun ?
  • Lucrare scrisa intr-o clasa de fete, cu subiectul: Abordati intr-o maniera concisa, urmatoarele trei teme: 1) Religie. 2) Sexualitate. 3) Mister. Doar urmatoarea lucrare a obtinut nota maxima, 10: "Dumnezeule! Sunt insarcinata! Cu cine?"



Sursa: varu' care nu are blog si mi le trimite pe mess

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Sfaturi pentru protejarea calculatorului

I. Pentru a preveni virusarea calculatorului:

1. Folositi un firewall pentru a bloca toate conexiunile initializate din exterior catre servicii care nu ar trebui sa fie disponibile in internet;
2. Folositi un antivirus fiabil si scanati periodic calculatorul;
3. Setati o parola pentru fiecare cont de pe calculator. Parolele complexe sunt mai dificil de aflat in momentul in care calculatorul este compromis;
4. Nu dezactivati UAC (User Account Control) si cand sunteti intrebat de o parola pentru root sau UAC, asigurati-va ca programul care cere acces la nivel administrativ este o aplicatie legitima;
5. Dezactivati Autoplay pentru a preveni lansarea automata a fisierelor executabile din retea sau de pe dispozitive portabile;
6. Dezactivati file-sharing-ul daca nu aveti nevoie de el. Daca aveti totusi nevoie de el utilizati liste de acces si parole pentru a limita accesul. Dezactivati “anonymous acces” si utilizati doar conturi ce au parole dificil de aflat;
7. Dezactivati si inlaturati orice serviciu neutilizat. Multe sisteme de operare instaleaza servicii auxiliare ce pot fi folosite de potentiali atacatori;
8. Intotdeauna actualizati-va sistemul de operare si aplicatiile utilizate cu ultimele patchuri, mai ales daca aveti pe calculator un serviciu public accesibil prin firewall ( gen HTTP, FTP, SMTP sau DNS);
9. Izolati calculatorul daca a fost compromis pentru a preintampina raspandirea virusului si incercati sa il reparati utilizand medii sigure ( CD, DVD );
10. Nu deschideti attachment-urile din email decat daca le asteptati. De asemenea, nu dati comanda de executare pentru fisierele luate de pe internet decat dupa ce au fost scanate cu un antivirus. Simpla navigare pe anumite site-uri web va poate infecta calculatorul daca nu aveti ultimele patchuri instalate;
11. Folositi un antivirus cu licenta, care va permite sa solicitati suport tehnic (prin e-mail si chiar telefonic) pentru orice situatii mai complicate.

II. Pentru a devirusa calculatorul, in cazul in care acesta este virusat, pasii recomandati sunt:

1. Re-instalarea sistemului de operare
Pentru a elimina definitiv orice virus ce a infectat un calculator, se recomanda reinstalarea sistemului de operare. In prezent exista multi virusi ( mai exact cei te tip worm ) care se instaleaza fara voia userului, fara a fi rulat un program infectat, doar exploatandu-se unele vulnerabilitati ale sistemului de operare. Folositi pentru instalare un CD/DVD original si nu conectati calculatorul la internet. In timpul procedurii de reinstalare formatati toate partitiile existente de pe hardisk.
2. Instalare antivirus
Instalati un antivirus de pe un mediu sigur ( CD/DVD ) si faceti o scanare completa a tuturor partitiilor. Se recomanda scanarea periodica a intregului calculator.
3. Instalare / activare firewall
Daca sistemul de operare instalat are deja un firewall, se recomanda activarea acestuia. In caz contrar, instalati unul de pe un mediu sigur (CD/DVD ).
4. Instalare patchuri si update-uri sistem de operare
Porniti conexiunea la Internet si instalati toate update-urile existente aferente sistemului de operare.
5. Instalare patchuri diferite aplicatii
Folositi ultima versiune pentru clientul folosit la navigarea pe net si pentru clientul de mail. Internet Explorer este cunoscut ca avand numeroase vulnerabilitati iar instalarea ultimelor patchuri de securitate pentru el este foarte importanta
6. Instalare aplicatii anti-spyware/adware
Infectarea cu spyware poate fi cauzata atat involuntar ( spyware-ul foloseste vulnerabilitati ale browserului ) cat si voluntar ( userii neatenti permit instalarea lui in timpul navigarii de diferite site-uri). O aplicatie anti-spyware ajuta la inlaturarea lui.


luni, 12 ianuarie 2009

Maxima zilei

  • Colacul pluteste, dar nu inoata.
(Léo Campion)

Windows

























Am probleme cu calculatorul. Nu mai vrea sa mi se up-date-eze programul de anti-virus. Indiferent ce program instalez, free sau cracuit (cu licenta nu se poate).
Sa nu mai spun ca Yahoo! Messenger 9.0 nu imi merge. Adica, dupa ce l-am instalat, scriu mesajul, dar nu imi apare ca scris si nu se afiseaza ceea ce imi scriu altii.
Trebuie sa reinstalez windows-ul.

220

Acesta este cel de-al 220-lea articol al meu.

Marea criza

Crashul bursier din octombrie 1929 s-a transformat intr-o lunga depresiune economica, fapt ce a intunecat intreaga perioada a anilor ’30 si s-a reflectat initial in prabusirea productiei, a investitiilor, a preturilor si veniturilor, dar si a comertului international; inmultirea falimentelor si cresterea vertiginoasa a somajului fiind si ele o urmare nefasta a acesti crize. Catastrofa bursiera din 1929 a fost consecinta logica a boom-ului speculativ inceput in 1926: atrasi de perspectiva unor castiguri rapide si cu atat mai facil de obtinut cu cat se puteau cumpara actiuni pe credit (4/5 dintre acestea fiind cumparate pe credit in 1929), speculantii s-au inmultit, ajungand sa reprezinte aproape 6% din totalul populatiei americane.
Criza creditului, consecinta imediata a crizei bursiere a antrenat criza productiei industriale in dublu sens: pe de o parte, prin faptul ca a limitat posibilitatile de finantare si a ingreunat reluarea procesului de productie, iar pe de alta parte a diminuat consumul larg sustinut prin credite in anii ’20. Daca nu am fi mentionat perioada in care a avut loc aceasta tragedie mondiala, am fi putut foarte usor sa o confundam cu ceea ce se resimte pe piata financiara in prezent. Burse in cadere libera, inflatia ce atinge cote alarmante, metode de creditare din ce in ce limitate, tranzactii imobiliare ramase in suspans.
Daca "doliul" economic din 1929 si-a gasit o modalitate de redresare, criza economica ce traverseaza intreaga lume in aceasta perioada se incearca aceleasi metode de redresare: infuzii de capital si nationalizari puternice insa fara rezultate spectuloase pe plan imediat.

Un articol pertinent, bine documentat, scrie pe blogul sau Dan Popa, despre criza economica care a afectat America (S.U.A.) in perioada 1929-1933.
Pentru a citi aricolul, apasa aici.

Pericles Panagopoulos, armator grec, rapit la Atena

Astazi, luni 12.01.2009, in apropiere de locuinta sa aflata in suburbiile Atenei, a fost rapit impreuna cu soferul sau, Pericles Panagopoulos, in varsta de 70 de ani, fondatorul companiei de navigatie Attica, considerata ca fiind cea mai mare din Grecia.

Pentru mai multe informatii intra pe BBC NEWS.

Generatia ob-ezilor

Azi, pe strada, imbracat gros ca de iarna, a trecut in fuga pe langa mine un tip. M-am uitat la el dar nu am putut sa-l observ decat putin din lateral si din spate. Mi-a atras atentia modul caraghios, de rata oparita, in care incerca sa fuga. Mi-am zis ca o fi vreun batranel de vreo 60 de ani, bolnav, care se grabeste, mai bine zis fuge de moarte. Ma si asteptam sa o vad pe Domna in Negru cu coasa in mana alergand dupa el.
Cum era si de asteptat, dupa vreo 15 metri s-a oprit sa-si traga respiratia. Era mai obosit decat un maratonist care a castigat cursa. Cu mersul meu normal am ajuns in dreptul lui, cu toate ca si el mergea, si mare mi-a fost mirarea sa vad ca e un pustan de vreo 16 ani. Gras, cu osanza multa, atarnand haotic pe burta si pe gusa.
De altfel nu ar trebui sa ma mire cand la McDonald's, KFC si alte shaormerii (nu am vrut sa fac rima, dar mi-a iesit) tinerii sunt principalii consumatori de produse.
Imi aduc aminte cum cineva mi-a povestit ca, fiind parinte al unui copil de clasele 1-4, a fost organizata o excursie cu clasa la o fabrica Coca-Cola. Nu are rost sa spunem ca este o excursie care seamana mai mult cu o campanie publicitara ci vreau sa reproduc ceea ce mi-a povestit parintele respectiv, si anume ca in interiorul fabricii, ca protocol, li s-a servit copiilor Fanta si nu Coca-Cola, deoarece, mai-marii fabricii considerau ca Fanta este mai putin nociva pentru copii decat Coca-Cola. Mai putin nociva, deci nu sanatoasa...
As putea fi acuzat ca nu inteleg "modernismul" si ca sunt un conservator isterizat de ceea ce este nou, dar reafirm ca nu gandirea tinerilor ma deranjeaza ci modul lor de viata nesanatos, fara sa aive grija de corpul lor.
Este bine venita initiativa Ministerului sanatatii de a interzice comercializarea in scoli a produselor care contin foarte multe E-uri (fie ele daunatoare sau nu). Salutara este de asemenea pozitia unor dascali care sustin marirea numarului de ore de educatie fizica in scoli si un control mai drastic al scutirilor medicale de efort fizic.

Saptamanile trecute, aflandu-ma intr-o farmacie pentru a cumpara un produs antimatreata (caci fac matreata cand vad in jurul meu prostie) inaintea mea la rand era o pustoaica de vreo 13-14 ani care ii cerea farmacistei o cutie de OB - uri. Am ramas surprins ca de la o varsta asa frageda se foloseste OB-ul si nu un alt produs care se utilizeaza prin fixarea de chiloti.
Dar ceea ce ne este prezentat ca venit de dincolo (adica de la tarile din vest) este luat in serios si considerat model de viata pentru tineri, ma face sa raman conservator dar nu nostalgic.

duminică, 11 ianuarie 2009

Daca ninge vei gasi - Vasile Seicaru



Daca ninge, vei gasi...- Vasile Seicaru
Asculta mai multe audio Muzica »

Ai lasat odata o faclie aprinsa
In camara data sufletului meu
Si de-atunci iubito cu fereastra ninsa
Caut iar lumina si pe Dumnezeu

De-ar fi prin ninsoare sa te-arati candva
Ca si cand in zare-ar fi un porumbel
Ar venii copiii toti in urma ta
Si-ar pornii colindul ingerii la fel.

R : Daca ninge vei gasi
Steua-n creanga inimii
Cercuri dalbe rochii

Si-n privirea de Marii
Unde esti, de cand nu vii
Te sarut cu ochii.

Si uimiti sa vada ca la mine-n piept
Creste din zapada ramura de stea
Magilor in noaptea de cand te astept
Le-as vesti minunea ce-i venirea ta

Ne-a uitat iubirea iernii calator
Ne-ntalnim privirea doar privind la cer
Dar de cand si brazii s-au intors cu flori
Mai e timp iubito numaï cat sa sper.

Indemn

Niciodata nu te culca nervos. Ramai sa termini cearta.

Cele 12 porunci

Lamurire

De ce nu vor religiile sa te sinucizi si zic ca ajungi direct in iad? Pentru ca asa toti s-ar sinucide sa ajunga in rai si nu ar mai fi nimeni sa dea bani bisericii.

Sursa e aici.

marți, 6 ianuarie 2009

Razboi in Gaza sau "Nu ne mai omorati copii"


Cinci copii şi-au pierdut, ieri, viaţa, fiind ciuruiţi de gloanţele israelienilor, potrivit unor surse medicale. Numărul morţilor a ajuns ieri la 517, în rândul palestinienilor, dintre care 87 sunt copii cu vârste mici. “Nu ne mai omorâţi copiii!”, strigau ieri, disperaţi, palestinienii purtând în braţe cadavrele micuţilor.

Cititi toata stirea aici.